Les representacions de Mapadeball segueixen en marxa, i en concret els dies 25 i 26 d’abril han fet parada al Teatre Principal d’Olot.
En total 285 alumnes dels centres Bosc de la Coma, Institut Escola Cor de Maria, Institut Escola Pia i Institut Escola Greda han ballat la partitura de moviment Mà, pell, llamp, pamela, balada, palmada, que el coreògraf Pere Faura ha creat especialment, i per primera vegada amb aquestes característiques, per a l’ocasió.
La peça és un manual d’instruccions per escriure amb el cos una dansa de gestos i paraules. En concret es tracta d’un ritual massiu que evoca grans referents de la nostra memòria col·lectiva alhora que dona espai a les ofrenes més personals i singulars.
Mapadeball, un projecte educatiu organitzat per la Xarxa Transversal i pel Mercat de les Flors per promoure i donar a conèixer al públic jove el llenguatge del moviment i la dansa contemporània, va començar el passat mes de març a Figueres i properament es durà a terme a Girona, Granollers, Mataró i Vilanova i la Geltrú.
Durant aquests mateixos dies Reus ha acollit les funcions de Celebració. Els diumenges de la vida, de Mario G. Saez, en el marc de Tots Dansen. Concretament han estat 251 joves de la capital del Baix Camp —provenien dels instituts Gabriel Ferrater, Gaudí, Baix Camp, Pi del Bugar, Salvador Vilaseca i Roseta Mari i del Col·legi Sant Josep— els que han pujat a l’escenari per interpretar aquesta peça.
Fotografies de Mapadeball fetes per Martí Albesa:
Fotografies de Tots Dansen:
#Mapadeball #dansacontemporània