El contorn d’un arc és el títol del projecte d’Eulàlia Rovira, que es pot veure a Bòlit, Centre d’Art Contemporani, al soterrani de la Catedral de Girona, els dies 11, 12, 13, 18, 19 i 20 de novembre. La inauguració ha tingut lloc aquest dissabte, i és una més de les iniciatives que s’emmarquen en el projecte Natura viva: musa i mimesi, que explora el territori i reivindica el valor de la natura com a font d’inspiració i espai de diàleg, i que està comissariat per Carolina Grau.
En la seva proposta, Eulàlia Rovira pensa el paisatge com quelcom passatger. En concret, acosta al soterrani de la Catedral de Girona les pedreres del marge de la ciutat d’on es van extreure les pedres de les mateixes parets. Unes pedres fetes de restes d’animals marins extingits amb les quals cal dubtar de si allò inert és realment tan immòbil i tan faltat de vida com el llenguatge diu.
Perquè tal com manifesta l’artista, “érem mar i no ho hem vist. I no un mar qualsevol, sinó un de tropical. Els ulls no ens serveixen per entendre una escala de temps que no ens cap al cap. Però d’alguna manera intuïm que el que ens envolta no sempre era aquí. I que el que som tampoc és el que érem”.
Eulàlia Rovira és una artista conceptual que va néixer el 1985, que viu i treballa a Barcelona i que va iniciar la seva activitat artística fent escultura, des d’on progressivament va evolucionar cap a instal·lacions conceptuals.
Les seves accions se serveixen del mateix cos i de l’espai com a elements de recerca i experimentació. L’austeritat de mitjans i la voluntat de fragilitat han personificat tothora el seu llenguatge, que s’ha decantat per poètiques absents o per presències amagades i silencioses.
Ha tingut exposicions individuals amb Adrian Schindler, Green Parrot, Barcelona (2022); ET Hall, Barcelona (2021), i Pradiauto, Madrid (2021). També ha participat en exposicions col·lectives: “Apunts per a un incendi dels ulls”, MACBA (2022); “Ara mateix”, Arts Santa Mònica, Barcelona (2021), i “Coses que les coses diuen”, Fabra i Coats, Centre d’Art Contemporani de Barcelona (2021).
Més informació d’Eulàlia Rovira en aquest web.
#NauraViva #CulturaContemporània #Creació #Mimesis #Territori #XarxaTransversal
Natura viva compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.