fbpx

Mapadeball fa ballar l’alumnat de secundària de l’Alt Empordà

28 de Juny de 2024

Prop d’un miler d’alumnes de secundària de l’Alt Empordà han començat aquest mes de gener a ballar a les aules per participar en l’edició 2023 de Mapadeball, una iniciativa per apropar el llenguatge del moviment i la dansa de creació contemporània a l’alumnat de secundària de la comarca.

Nois i noies d’una desena d’instituts de la comarca participen enguany en el projecte. Els centres educatius que hi prenen part són els instituts Narcís Monturiol, Ramon Muntaner, Alexandre Deulofeu, Cendrassos, Olivar Gran i Escolàpies, de Figueres, així com Castelló d’Empúries, Empuriabrava, l’Escala i la Jonquera.

Al llarg dels pròxims mesos i amb l’acompanyament de ballarines locals, l’alumnat treballarà i prepararà la coreografia Celebració. Els diumenges de la vida, dissenyada per l’artista Mario G. Sáez. Els nois i noies participants ho presentaran públicament en un espectacle que se celebrarà al final de curs a cada municipi.

Mapadeball permet desenvolupar un projecte de pràctica artística a l’aula i està destinat a introduir i a apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic més jove. Es presenta com una eina educativa per al professorat, però sobretot s’introdueix com una vivència i una experiència positiva, tant personal com col·lectiva.

Aquesta serà la sisena edició de Mapadeball a l’Alt Empordà, que se celebra en aquesta comarca des de l’any 2018 i en què de moment ja han participat milers de nois i noies de secundària. El projecte, liderat pel Mercat de les Flors i coordinat pel Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals, es desenvolupa a diferents ciutats i territoris del país. En el cas de l’Alt Empordà, la ciutat de Figueres és qui rep el projecte com a membre de la Xarxa. Un projecte que es fa extensiu a la resta de la comarca gràcies a la  col·laboració dels centres educatius de secundària participants, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i els ajuntaments de Castelló d’Empúries, l’Escala i la Jonquera; i la producció i coordinació a càrrec de l’associació Agitart, una  entitat sense ànim de lucre que impulsa projectes artístics i educatius per democratitzar aquesta disciplina i fer-la arribar a tothom com a eina de desenvolupament personal i col·lectiva, entre els quals destaca el festival Figueres es Mou.

 

 

 

Go top