fbpx

NOUS TURISMES CULTURALS

EUROREGIÓ PIRINEUS MEDITERRÀNIA / V JORNADES CULTURALS EUROREGIONALS

NOUS TURISMES CULTURALS / OLOT 17 I 18 DE JUNY DE 2010

Presentació

Les Jornades Culturals Euroregionals afronten la seva Va. edició, ja consolidades plenament, generant un bon àmbit pel coneixement dels actors culturals i pel debat dels temes més actuals.

 Fins avui, els destinataris d’aquestes jornades han estat els diversos agents culturals: estudiants universitaris, polítics amb responsabilitats en el terreny de la cultura, gestors culturals, artistes, investigadors, directors d’equipaments culturals i responsables de la conservació i valorització patrimonial.

 Aquest any, el tema de les Jornades resulta idoni per a l’obertura a agents del sector turístic, tant o més actius en l’intercanvi de coneixements i experiències.

 Tot i que les relacions entre Cultura i Turisme han estat llargament debatudes les tensions són inevitables: Si des de la cultura s’observa el turisme com un fenomen d’explotació d’uns recursos fràgils, sovint sense el rigor i el respecte necessari; els professionals del sector turístic demanen respostes adequades, sistemes per millorar els incentius, la qualitat i la rendibilitat en l’explotació econòmica dels recursos.

 És per això que hi voldríem convidar també els agents d’aquest sector i d’altres col·laterals com geògrafs, urbanistes, responsables mediambientals, per tal de provocar una reflexió conjunta sobre casos pràctics, que generin el debat a l’entorn del procés que transforma els recursos culturals en productes turístics, de manera que puguem posar les bases d’una relació harmònica entre els dos sectors que defineixin els nous turismes culturals.

 

Consultar el desenvolupament de les jornades

Consultar el programa de les jornades

 

Go top