fbpx

Segona residència dels guanyadors del tàndem 11 a Vilanova i la Geltrú

12 de Juliol de 2024

El coreògraf Hamdi Dridi i la ballarina Ewa Bielak, membres de la Companyia Chantiers Publics, després de l’experiència tan positiva que van tenir durant la residència que van estar fent el mes de març a Vilanova i la Geltrú com a guanyadors del tàndem 11 de Stronger Peripheries, estant fent una segona residència a la ciutat per seguir treballant en la seva peça.

Aquesta porta per títol Dans(e) House, i els dos artistes han estat duent a terme un assaig obert al port pesquer de Vilanova i la Geltrú per al col·lectiu de pescadors —amb els quals en la primera residència van estar treballant molt intensament, en especial captant els moviments que ells feien en la seva feina diària— i també amb entitats i persones de la ciutat vinculades al món de la dansa.

La peça de Dridi i de Bielak combina tres elements bàsics: la música, la dansa i el menjar. Així doncs, a l’escenari es van combinant els sons i els moviments mentre en una olla, durant tot l’espectacle, s’hi van coent diversos aliments. Aquests, al final, han pogut ser degustats pels assistents mentre conversaven, primer amb un caire formal i en un segon moment més informal, de la proposta escènica.

Aquest intercanvi d’informació els dos artistes el consideren molt rellevant, ja que no tenen la intenció de crear des de la distància ni des de la desconnexió amb el públic, sinó tot el contrari: volen que aquest sigui plenament partícip del procés i que hi pugui dir la seva, amb la finalitat de bastir Dans(e) House de la màxima realitat possible.

Així mateix, en aquesta segona residència es farà un taller obert al Centre Cívic de Baix a mar tant per al col·lectiu de pescadors com per al de dansa per treballar gestos de cuina i per intercanviar impressions.

Properament, entre l’agost i el setembre, Hamdi Dridi i Ewa Bielak faran una residència creativa a l’Arboreto Teatro Dimora, i entre el setembre i l’octubre en duran a terme una altra al Théâtre + Cinema, Scène National Grand Narbonne. Tot plegat amb la intenció de presentar Dans(e) House al públic de Narbona el 10 d’octubre d’enguany i al de Vilanova i la Geltrú el 19 d’octubre.

#strongerperipheries #southerncoalition #creativeeurope #south #periphery #perifèriesmésfortes #coaliciósud #europacreativa #sud #perifèria

El projecte Stronger Peripheries està finançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea.

 

 

 

 

Go top