fbpx

Transefímers 2019

Jardins de Llum, 20 de febrer de 2019

Joan Pallé, At least we are Young

Artista provinent de la mostra d’art urbà de Granollers.

La seva proposta per al festival va ser la següent: Les dues obres presentades per l’artista reflexionen sobre la condició de la joventut i com aquesta es tractada en la cultura de masses com a mercaderia i simulacre. En l’obra “the alphaville song” trobem un vers de la famosa cançó “Forever Young”, la consigna mostra una ambivalència entre l’esperança i les poques expectatives de futur. En l’altra obra presentada, “at least we are Young” una banderola publicitària amb un llaç corredís ens parla de com des de l’industria de la música les crisis identitàries i la depressió adolescent es veuen com una oportunitat de fer negoci.

MAU, Mostra d’Art Urbà, 18 de maig de 2019

Josep Rodri, Blanc i blau

Artista provinent del Lluèrnia

En aquesta edició l’eix temàtic de la Mostra es va centrar en el concepte de memòria obrera, mostrant la part més humana de les fàbriques, partint de la memòria obrera dels treballadors i les treballadores.

La peça creada per l’artista de Transefímers per respondre a aquesta proposta d’eix temàtic va ser un projecte de videodansa. Acció-homenatge als treballadors de l’antiga fàbrica tèxtil Roca Umbert i la gent que fa possible la festa major de Granollers

Coreografia: Marta Dalmau. Vídeo: Jordi Cuyàs i Josep Rodri. Dansa: Marta Dalmau, Bàrbara Martín i Patri Mas. Música: Akari Bertran i Josep Rodri.

A Cel Obert,  del 4 al 6 d’octubre de 2019

SP25 Arquitectura i Atelier 4 (David Oliva, Elisenda Planas i  Anna Juncà),  Llençols de passió

Artistes provinents del Lluèrnia

Espai: Claustre de l’edifici de la Immaculada, Espai Immart

L’A Cel Obert té un tema vehicular a cada una de les edicions amb la intenció d’enllaçar conceptualment i generar vincles entre les diverses intervencions efímeres. El tema de la sisena edició del festival (la d’aquest 2019) era la passió.

La proposta d’aquest equip d’arquitectes en resposta al tema proposat va ser la  representació de l’amor desitjat i passional entre dos amants. La tensió de dos cossos entrellaçats dansant al mateix ritme. Uns llençols en moviment que trenquen el silenci dels amants. 

Dos elements per separat que s’uneixen i s’abracen fruit de la passió. La passió representada amb dos cossos, junts però distants, que s’entrellacen per unir-se en un de sol, representant la unió dels amants.

Lluèrnia, 9 de novembre de 2019

Instròniks (Marc Sibila i Jordi Divins), Who makes the music?

Artista provinent de Jardins de Llum

En aquesta peça els Instròniks van convidar a les persones que passejaven per la Plaça del Cinema Colón durant la celebració del Lluèrnia a participar de la seva instal·lació tot interactuant amb Humans i Robots. Una invitació a reflexionar sobre com cadascú de nosaltres utilitza les tecnologies i com s’imagina que ho farem en el futur.

Go top