fbpx

Programació 2017

Durant el 2017 a les ciutats de la Xarxa s’han programat 18 representacions de circ gràcies al suport econòmic del projecte, tant de companyies espanyoles com franceses, que se sumen a les 3 actuacions que es van programar durant els primers mesos del projecte, entre octubre i desembre 2016.

imatge bivouacGRANOLLERS
EIA – 30 ABRIL 2017
LOS GALINDOS – 4 ACTUACIONS – 6, 7 I 8 D’OCTUBRE 2017
…………………………………………………………………………………………………………………
REUS – FESTIVAL TRAPEZI
LOS GALINDOS – 6 ACTUACIONS – 12, 13 I 14 DE MAIG 2017
………………………………………………………………………………………………………………..
TORTOSA
EIA – 10 JUNY 2017
LOS GALINDOS – 2 ACTUACIONS – 29 D’OCTUBRE 2017
………………………………………………………………………………………………………
GIRONA – FESTIVAL ESCÈNIT
BIVOUAK – 5 JULIOL 2017
…………………………………………………………..
MATARÓ
AMER I ÀFRICA – 29 D’OCTUBRE 2017 + RESIDÈNCIA ARTISTICA A CAN GASSOL
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
VILANOVA I LA GELTRÚ
LOS GALINDOS – 4 ACTUACIONS – 16 I 17 DE DESEMBRE 2017
………………………………………………………………………………………………………………………
Els socis de De Mar a Mar dissenyen les línees de treball del projecte en reunions presencials. Les reunions realitzades al 2017 han estat: Barcelona, els dies 30 i 31 de març 2017, Fira de Teatre i Dansa d’Osca, els dies 26 i 27 de setembre 2017 i Toulouse, els dies 20 i 21 d’octubre 2017, durant la Européenne de Cirques.
La reunió a Barcelona va ser acollida per La Central del Circ i es va preparar la convocatòria de les beques de recerca i creació per a projectes emergents i projectes consolidats. La recepció de les candidatures es va establir de maig a setembre 2017.

A la reunió d’octubre a Osca es van seleccionar els espectacles de la modalitat recerca i es van preseleccionar les companyies que passarien a la segona fase de selecció per la modalitat de creació. Prèviament cada soci va realizar una lectura de les candidatures on-line i una preselecció. De la posada en comú van sorgir, d’una banda, els espectacles seleccionats definitivament per recerca i de l’altra, el conjunt d’espectacles preseleccionats per creació. D’aquests, es va poder veure una maqueta en la següent reunió a Toulouse, presentada pels artistes, on cada companyia va disposar de 20 minuts per presentar la seva proposta. La trobada tenia un doble objectiu: la selecció definitiva dels espectacles en modalitat creació i l’atribució de les beques a aquestes, per una banda i, per altra banda, que els programadors poguessin escollir quins espectacles programar havent vist part de la proposta, tot i estar en un estadi molt iniciàtic.

Representants de 9 de els 10 ciutats de la Xarxa Transversal van participar en la presentació de maquetes de Toulouse. Les peces seleccionades s’han treballat des de finals de 2017 i encara es treballaran durant 2018 gràcies a les beques i les residencies artístiques que ofereixen els socis del projecte a ambdós costats de la frontera. Es van seleccionar un total de 15 espectacles en creació, 10 en la modalitat de companyies emergents i 4 en la modalitat de companyies consolidades. Aquests espectacles, juntament amb els seleccionats l’anterior selecció de De Mar a Mar i les creacions sorgides del dispositiu Acompanyament configuraran la programació de De mar a Mar per la temporada 2018 i 2019.

Els espectacles seleccionats en la modalitat de creació van ser:

Modalitat consolidades: Koselig ( Cia Capicua), El meu nom és Hor ( Cia Psirc), Journal de nos corps (Cia Aller Retour), Brut ( Cia marta Torrents) i 78 Tours ( Cia Los Muchachos production )
Modalitat emergents: Manipulaciones ( Cia Elena Zanzu), The extraordinary circus girl ( Cia Pheel concepts ), Petites fuites ( Cie Hikénunk Mélissa Roces Buelga), Ego (Dikotomia Endika Salazar) i Ninguna Palabra ( Cie Dikotomia Jose&Dani), Random ( Cia Random),

Moltes companyies ja tenen representacions programades als teatres i carrers de la Xarxa per la temporada 2018 i 2019. Per a aquestes últimes temporades es preveu una molt bona difusió de les companyies de De Mar a Mar amb més de 30 espectacles en les ciutats de la Xarxa Transversal.

 

De Mar a Mar és un projecte de cooperació Interreg co-finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea a través del POCTEFA.

dMaM (CAT) RVB HZ Fond

logo-interreg-poctefa-RGB

Go top