fbpx

C3i2



Transversal va exercir de soci en aquest projecte de recerca de solucions tecnològiques en el que hi participaven empreses de noves tecnologíes i universitats, com ara les empreses Techno Trends o Mircrosoft i la Universitat Pompeu Fabra

La funció de Transversal va ser la d’assessorar als tècnics en els possibles usos culturals de la nova eina, elaborar i gestionar-ne els continguts (joc sobre la col·lecció de joguines Guy Selz); i exercir un cop elaborats els prototips, de xarxa de proves.

Va consistir en la creació de 2 prototips amb capacitats per la col·laboració, les comunicacions visuals, les capacitats multitàctils i la interacció. Dissenyats per l’àmbit cultural, amb altres possibles usos (sanitat, educació, arquitectura, etc). Contemplaven aplicacions i usos en: creació artística, difusió i comunicació (retransmissió d’esdeveniments, passejos virtuals als museus), gestió (reunions de tècnics) i formació (classes o recursos formatius).

Els seus objectius eren:

-Fer possible la col·laboració entre entitats, gestors, investigadors i creadors culturals. Obert als usos de la difusió dels projectes i les creacions en formats de telepresència i alta definició, tot fent us de les comunicacions a la xarxa i INTERNET d’alta capacitat.

-Incorporar, a la gestió i difusió cultural, les capacitats col·laboratives associant les “comunicacions visuals” (videoconferència en alta definició) amb les capacitats de les interfícies anomenades naturals, les pantalles multitàctils

Els dos prototips es van presentar i el seu funcionament fou òptim. Per tal d’avaluar-ne les funcionalitats es va obrir un procés de living-lab durant un any. Es va presentar als tècnics de la xarxa i es va establir un calendari per poder fer proves d’usabilitat a totes les ciutats de Transversal que hi estiguin interessades.

Podeu veure el funcionament dels prototips en aquest vídeo:

Go top