fbpx

2021/22- Mario G. Sáez, Sònia Gómez i João Lima

LES PARTITURES DE LA PRESENT EDICIÓ:

Les peces que han ballat els joves en aquesta edició són: “Vibrar el temps”, de João Lima; “Pinya”, de Sònia Gómez, i “Celebració. Els diumenges de la vida”, de Mario G. Sáez.

Lima exerceix de coreògraf, perfomer i productor cultural en diverses organitzacions artístiques. Va formar part de el Curs de Recerca i Creació Coreogràfica del Fòrum Dança, a Lisboa, i va completar la formació Essais al Centre National de Danse Contemporaine d’Angers, França. Fa vint anys que actua i ensenya teatre i dansa a Amèrica Llatina i Europa. Entre les seves creacions es troben O outro do outro (2010), Il·lusionistes (Premi Klauss Vianna, 2012), Mossegar la llengua (Premi Klauss Vianna, 2014) i, més recentment, Vibrar el temps (2018), com a part de el projecte Tot Dansa (després Tots Dansen i Mapadeball). Llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona, ​​col·labora amb les revistes Negratinta, Yuca, Continent i Interdanza.

 

 ‘Vibrar el temps

És una reflexió crítica sobre el temps en què vivim, a través de les expressions pròpies de cada jove participant a l’experiència. L’interès és en reconèixer les inquietuds i potencials artístics dels alumnes per integrar-les en una creació comú, en la qual la convivència i la diversitat siguin el principi, el fi, i el mitjà. Es plantejaran els interrogants que els afecten, ennumerant els problemes actuals i elaborant respostes artístiques a través del mitjà coreogràfic.

 

Les diverses actuacions que s’han dut a terme de la peça són les que es detallen a continuació:

Figueres i Alt Empordà:

-5, 6, 7 i 8 d’abril: Teatre Municipal El Jardí de Figueres

  • Funció dimarts 5 d’abril: Institut Narcís Monturiol i Institut Cendrassos
  • Funció dimecres 6 d’abril: Institut Cendrassos, Institut Ramon Muntaner, i Institut Alexandre Deulofeu
  • Funció dijous 7 d’abril: Institut Narcís Monturiol i Institut Olivar Gran
  • Funció divendres 8 d’abril: Institut Ramon Muntaner i Institut Olivar Gran

– A la Comarca hi van participar, en funcions a les seves respectives localitats els centres educatius: Institut La Jonquera, Illa de Rodes (Roses), Institut Cap Norfeu (Roses), Castelló D’Empúries, Institut El Bruel-Empuriabrava, INS Padró (L’Escala) i INS de Llançà.

 

Teatre Principal d’Olot:

-Funcions dies 26 i 27 d’abril: IES Bosc de la Coma, Institut-Escola Cor de Maria, Institut-Escola Pia, Institut escola Greda

 

Teatre Auditori de Sant Cugat:

  • Funció dimarts 26 d’abril: IES Arnau Cadell i batxillerat de l’INS Angeleta Ferrer
  • Funció de dimecres 27 d’abril: INS Plà i Farreras i batxillerat de l’INS Angeleta Ferrer
  • Divendres 29 d’abril funció al pati de l’INS Angeleta Ferrer.

Gòmez és ballarina, performer i coreògrafa. Va estudiar Dansa Contemporànea i Coreografia a l’Institut del Teatre (Barcelona) i P.A.R.T.S Brussel.les, Bèlgica. Des de l’any 2004 treballa en projectes que tenen com a eixos temàtics la construcció identitària, però també el descobriment de certes impostures socials a través de l’art i de les impostures de l’art a través del cos i la performance. Ha actuat a: Espanya, Regne Unit, Itàlia, Alemanya, França, Estònia, Portugal, EUA, Brasil, Mèxic, Holanda, Colombia, Xile, Xina, República Txeca i Canadà.

‘Pinya’

és una aposta pels elements i estratègies singulars del llenguatge escènic d’avantguarda, posats al servei d’un projecte artístic-pedagògic en un context escolar. L’espectacle consisteix en un treball de recerca col·lectiva entre els formadors i els estudiants per trobar un discurs que visibilitzi les passions, desitjos i capacitats dels joves així com també les seves angoixes i frustracions.

Les diverses actuacions que s’han dut a terme de la peça són les que es detallen a continuació:

Teatre Bartrina de Reus (Reus i Baix Camp):

-Funcions dies 26 i 27 d’abril: Institut Gabriel Ferreter i Soler, Institut Gaudí, Institut Baix Camp, Institut Pi del Burgar, Institut Vilaseca, Col·legi Sant Josep.

 

Teatre Kursaal de Manresa:

-Funcions dies 27 i 28 d’abril. Instituts participants: Castellet (St. Vicenç de Castellet), Serra de Noet (Berga), Badia i Margarit (Igualada), Llobregat (Sallent), Puig-Reig (Puig-Reig), Quercus (St. Joan de Vilatorrada), Oms i de Prat (Manresa), SIS (Manresa), Peguera (Manresa)

 

Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú:

-Funcions dies 26 i 27 de maig. Instituts participants: Manuel de Cabanyes, Dolors Mallafré i Baix a Mar.

Sáez és ballarí, coreògraf, intèrpret i director artístic. Des del 1996 desenvolupa la seva trajectòria professional dins el col·lectiu Erre que Erre, del qual és membre fundador, que desenvolupa una multitud de creacions artístiques basades en les relacions humanes i afectives.  Actualment col·labora com a intèrpret en diferents projectes, com ara K Danse (Toulouse), Cia Sebastián García Ferro (Barcelona), Ravid Abarbanel (Tel Aviv) o Albert Quesada (Barcelona), entre d’altres.

 

‘CELEBRACIÓ. Els diumenges de la vida’ 

té com a punt de partida el concepte “celebrar” en les seves diferents concepcions. Sempre s’ha celebrat dansant, des dels balls de la cort després de guanyar una guerra fins als festivals de música i concerts multitudinaris, de la sardana als balls del Fortnite amb què els avatars celebren les seves conquestes. Un munt de referents que estan plens de moviment i que explorarem per crear un llenguatge propi que celebri les possibilitats del cos i que ens havia de permetre transformar un concepte en espectacle.

Les diverses actuacions que s’han dut a terme de la peça són les que es detallen a continuació:

Teatre Auditori de Granollers:

— Funcions dies 17, 18, 19 i 20 de maig. Instituts participants: Lauro de les Franqueses del Vallès, El Vern de Lliçà de Vall, el Domus d’Olivet de Canovelles i el Celestí Bellera i l’Antoni Cumella, tots dos de Granollers.

-L’institut Baix Montseny de Sant Celoni va dur a terme la seva funció final el 26 de maig.

Teatre Monumental de Mataró:

— Funcions dies 23, 24 i 26 de maig. Instituts participants: Satorras, Laia l’Arquera i Thos i Codina.

 

ELS NÚMEROS DE L’EDICIÓ DEL MAPADEBALL PEL CURS 21-22 VAN SER:

  • 3 coreògrafs
  • 8 ciutats
  • 532joves
  • 46 instituts públics
  • 66 professors implicats
  • 30 funcions per a públic general
  • 19 ballarins locals

 

Go top